Logo of Howest University of Applied Sciences

Micro Degree Artificial Intelligence for Healthcare (Dutch-taught)

Application fee €50 one-time
Deposit €1,110 one-time

Paying the deposit of the tuition fee is a required part of the application procedure for all applicants in need of a visa to come to Belgium for study. The deadline for this payment is June 15, 2024

More information

howest.be/..al-intelligence-for-healthcare 

Overview

Artificial Intelligence is op dit moment ‘Narrow AI’, software die kan leren om een nauw omschreven taak uit te voeren, en die ‘Narrow AI’ biedt bijzondere mogelijkheden in de gezondheidszorg. De belangrijkste opportuniteiten zijn een accuratere diagnose, medicijnen aangepast aan ons fenotype en het ondersteunen van artsen bij het verwerken van medische data zodat zij meer tijd kunnen spenderen aan de patiënt. .

Het classificeren van ziektes (al dan niet aan de hand van foto’s), het analyseren van ECG-data en DNA-sequenties zijn enkele van de onderwerpen waar je praktisch mee aan de slag gaat. Van relatief eenvoudige regressietechnieken tot complexe Deep Learning komen aan bod.

Een organisatie van de bacheloropleiding IT, MCT, bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie en de advanced bachelor of Bioinformatics.

Het unieke is dat je eerst een crash course in de biomedische materie en context krijgt alvorens je aan de slag gaat met de specifieke data. Dit microdegree is dus vooral gericht op bio-informatici, academici en IT-personeel in de zorg. Een basiskennis programmeren, is aangeraden.

Deze opleiding gaat thuis door. Twee keer per semester kom je naar onze campus in Kortrijk.
De kostprijs voor deze opleiding bedraagt €400.

Logo
Logo